HDS

Kies voor de beste waardering van uw bezit.

Bij HDS vindt u een sterke combinatie van de juiste kennis, ervaren mensen en vernieuwende producten. Zo krijgt u de beste waardering van uw bezit tegen een bijzonder scherp tarief.

Digitale waardemeter bedrijven opnieuw uitgebreid
Het is al jaren een succesvolle tool van HDS: de Digitale Waardemeter Bedrijven (DWB). Hiermee kunnen volmachten en intermediairs zelf de verzekerde bedragen bepalen voor bedrijfsgebouwen, bedrijfsinventaris en bouwkundige voorzieningen. Vorig jaar heeft HDS de mogelijkheden voor berekeningen van gebouwen al fors uitgebreid en nu waren de inventarissen aan de beurt:  in de nieuwste versie van DWB kunnen gebruikers aanzienlijk hogere verzekerde bedragen bepalen. 

Nu verzekerde bedragen inventaris tot € 350.000,-
Tot voor kort konden volmachten en intermediairs met DWB verzekerde bedragen voor inventarissen berekenen tot maximaal € 150.000,-. Die grens moest omhoog kunnen, vond HDS. Daarom is de afgelopen maanden hard gewerkt aan nieuwe rekenmodellen. Deze modellen zijn vervolgens kritisch getoetst door de ervaren taxateurs van HDS. En met succes:  inmiddels kunnen alle gebruikers van DWB te verzekeren bedragen bepalen tot maar liefst € 350.000,-. DWB gaat hierbij uit van algemeen voorkomende samenstellingen van inventarissen. Dit betekent dat in de praktijk er altijd afwijkingen kunnen blijven bestaan tussen de berekening van DWB en een waardevaststelling van een taxateur die het bedrijf bezocht heeft. Immers: geen enkel bedrijf is standaard!

Garantie tegen onderverzekering
Desondanks kennen de uitkomsten een zeer grote mate van betrouwbaarheid. Omdat DWB een door verzekeraars erkende tool is, geven de meeste verzekeringsmaatschappijen garantie tegen onderverzekering op waarden die met DWB berekend zijn. HDS heeft met verschillende maatschappijen afspraken hierover. De bij HDS bekende gebruikers van DWB krijgen automatisch de beschikking over de nieuwe versie met de hogere limiet voor verzekerde bedragen voor inventarissen.

Heeft u vragen over de Digitale Waardemeter Bedrijven? Neem dan gerust contact op met Joost Coenders.